۱۳۸۲ خرداد ۳۱, شنبه

خدانگهدار

حدودا دو سال پيش مي خواستم بگم ، ببينم و بخندم . مي خواستم بنويسم و صدام رو بگوش خيلي ها برسونم .
هميشه دوست داشتم گذشته ها رو به قصد پيوند زدن به امروز و به نيت يافتن ريشه هاي علاقه اي كه به كاريكاتور داشتم زير و رو كنم و در اين دو سال تموم سعي و تلاش خودم رو كردم .
اما الان حس مي كنم كه ديگه وبلاگ نمي تونه من و ارضا كنه و ديگه نمي تونم در اين محيط كار كنم !!
اما مطمئن باشيد به زودي ( خيلي زود ) دوباره در قالبي جديد( سايتي كاملا خبري ) بر مي گردم .
پس تا بعد !!!
همين

خلاصه نامه

كاركردن توي محيط بلاگ براي من پر بود از تنش ها و اتفاقات عديده ، كاري رو شروع كرده بودم كه خيلي براي من دشوار بود ، قرار بود به تنهايي كليه اخبار دنياي كارتون و كاريكاتور را منتشر كنم ، فكر كنم كلمه به تنهايي درست به عينه تصديق اسم سردبير خودم حسين درخشان بود ، البته با تما م مصيبتها و دردسر هاش .
خوب اولين اتفاق خوشايند در اين دنياي مجازي پيدا كردن يك خواهر، يك دوست، يك همزاد و يك همراز بود كه تونست با اون انرژي مثبت خودش من رو از همون ابتدا به ادامه كارتشويق كنه ، دوست عزيزم مريم جان هميشه از تو ممنونم و همچنان روزها رو به اميد ديدار تو مي گذرانم.
البته اينجا بايد خواهر دوم خودم رو هم معرفي كنم سركار خانم شيندخت بزرگوار و عزيز كه قبول كرد كه خواهر من حقير باشه ، براي ديدن دوباره اون دارم لحظه شماري مي كنم و اميدوارم كه بتونم دوباره ايشان و خانواده محترمشون رو زيارت كنم.
خيلي برام جالب بود اولين نظرخواهي كه در وب لاگم گذاشتم. فقط 13نفر به اون جواب دادن ( البته اون موقع ها مثل الان امكانات نبود و كامنتي وجود نداشت)
مريم آسمان آبي ، ندا حريري ( افكار پراكنده يك زن منسجم كه بعدها با كشيدن چند كاريكاتور از ايشان مصادف شد با خداحافظي هميشگي ندا از دنياي وب لاگ ) ، مهدي مسافر ، درويش سالك، ژيناي عزيز، نشاط جاويدان، هيس مرحوم، راستين گرامي، آلفاي فعال، افشين جينگيلي و تنها پدر اون زمان بابا و دخترش .
بلا روزگاريست عاشقيت !!! آره عاشق بودم، عاشق استاد عليزاده و هنوز هم عاشقم اما … اما هرچه بود گذشت.
راستش يادش بخير من اون روزها اسمم شهرام شهران بود باور نمي كنيد بريد ببينيد .
و باز يادم نمي روه توي محيط وب لاگ اولين بلاگي بودم كه براي خودم يك آرم درست كردم و درست يادم هست كه چقدر به دوستان توصيه مي كردم؛ كه تو را بخدا براي خود آرم درست كنيد، بنر درست كنيد ، و كو گوش شنوا !!! ( اما الان فكر كنم هر كي وبلاگ درست مي كنه اول يك بنر براي خودش دست و پا ميكنه )
و باز هم يادم نمي ره به خاطر عشق به استاد پرويز شاپور و كاريكلماتورهايش شاي اونها رو به دنياي مجازي اينترنت كشوندم و هميشه مي بينم بدون اينكه به اين اشاره بشه چطور از كاريكلماتورها در نشريات ، مجلات و پايگاههاي اينترنتي استفاده مي شه بدون ذكر هيچ نامي !!!
و باز هم يادم نمي ره بخاطر اينكه چند تا كاريكاتورج ن س - ي از كاريكاتوريست روسي زلاتوفسكي گذاشته بودم چطور هيتم بالارفت!!!
و باز هم يادم نمي ره كه بعد از گفتگوي يك صفحه اي با روزنامه جام جم، هيتم هيچ تغييري نكرد !!!
و چيزي كه اصلا يادم نمي ره زحمات دوست خوبم وفا جان كه خيلي به من كمك كرد و خيلي دوستاي ديگه كه بودن با اونها براي من برابري مي كرد با يك دنيا پر از محبت ، يك دنيا پر از شود و يك دنيا به مراتب بهتر از دنياي كارتون كاريكاتور
در باد، در باران. من خورشيدم، پشت ابرها پنهان. زندگی. نور. در باد، در باران. بوی خاک، بوی برگ ها، برگ های فرو افتاده بر خاک. پاييز. بوی می، بوی خم خانه، نرمی رنگ ها. پاييز را ديدم. آن دورها، کوه سفيد پوش شده. در باد، در باران. نم نم باران. رقص برگ، چرخش برگ رها شده. چنين است رهايی، که در فرو شدن هم می توان رها شد.
و وبلاگم رو با اولين نوشته اي كه پست كردم ، خاتمه مي دم ، آره باور كنيد درست اولين نوشته من در وبلاگ :

گفتند:نخنديد...........................خنده بر لبانمان خشكيد
گفتند:ايمان بياوريد.......................سعي به باور كرديم
گفتند:نبينيد..............................چشمانمان را بستيم
گفتند:نگوئيد...............................ما نگفتيم
گفتند:نيانديشيد...........................نتوانستيم نتوانستيم نتوانستيم

نوشتيم ، چاپ نشد
گفتيم ، شنيده نشد
اينك خوش دار كه شب گذشته است و شفق طلايه دار صبح آزاديست.
ميخوانيم و باك نداريم كه سپيده را كور باشيم.
سحر عطر آفتاب را به گل خواهد گفت :
كه اگر گفتيم ، شكفتيم و گفتيم آنچه را كه آزرده بود ياران را
و اگر مرديم دل به اسارت نسپرديم
دوسالانه كاريكاتور بدون مكان

ششمين دور دوسالانه كاريكاتور ايران با شش ماه تاخير، اواخر پاييز برگزار مي‌شود . سيدمسعود شجاعي طباطبايي رييس خانه كاريكاتور ايران گفت: پس از برگزاري دو نشست مقدماتي در جهت برگزاري ششمين دور دوسالانه كاريكاتور ايران، فائز عليدوستي به عنوان دبير دوسالانه، معرفي و دبيرخانه اين دوسالانه، مشخص شد.
به گفته وي براي نخستين بار قرار است هيات داوران اين دور از دوسالانه با انتخاب همه كاريكاتوريست‌هاي فعال در سطح كشور تعيين شوند و بنا بر اين شد كه با چاپ فرمي در نشريات تخصصي كاريكاتور يا ارسال از طريق پست، فعالان عرصه كاريكاتور، نظر و راي خود را اعلام كنند.
شجاعي طباطبايي ، از نداشتن مكان ثابت براي برپايي ششمين دور دوسالانه كاريكاتور، به عنوان مشكلي ياد كرد كه پس از مشخص شدن زمينه كاري موزه هنرهاي معاصر تهران پيش آمده است.
وي افزود: در پنجمين دور برگزاري دوسالانه كاريكاتور، شاهد حضور كاريكاتوريست‌ها از 54 كشور دنيا بود كه خود، اتفاقي ارزنده بود و اين آثار در موزه به نمايش درآمد. اما موزه هنرهاي معاصر اعلام كرده است كه نمي‌تواند فضايي در اختيار ما قرار دهد و درنهايت مجبوريم به سراغ اماكني چون خانه هنرمندان ايران يا فرهنگسراها برويم. اين امر، ما را دل‌نگران كرده است.

۱۳۸۲ خرداد ۲۷, سه‌شنبه


كاريكاتور روزانه


ــ لوايح رياست جمهوري ( طراح مانا نيستاني - روزنامه همشهري )
ــ جنگ و پايان ... ( طراح حسين كريم زاده - روزنامه همشهري )
ــ آشوبهاي تهران ( طراح نيك آهنگ كوثر - پايگاه كوثر )
ــ مقاله هاي بي متن ( مازيار بيژني - روزنامه كيهان )
ــ گزنه ! ( طراح مانا نيستاني - روزنامه اعتماد )
ــ الف - ب- ج ( طراح عليرضا سيستاني - وبلاگ كاريكاتور )
ــ حمايت بوش !! ( طراح مازيار بيژني - پايگاه نقطه )
ــ ارباب حلقه ها و داروين ( طراح افشين سبوكي )
كاريكلماتور

ــ تصميم به تغيير سرنوشت ، از «حقوق»شماست بشرط آنكه وسط برج پيش خور نكرده باشيد .
ــ درست است فقر به همه جا سر مي كشد ، ولي گاهي سرزده داخل مي شود .
ــ بعضي ها ، سرشان براي دردسر درد مي كند و بعضي عاشق دردسرند .
ــ بعضي ها ، خودشان داد مي زنند و بعضي قيافه هايشان ....
ــ اكثراَ گم شده اند و بعضي از ياد رفته اند .
حميد شاد
كاريكاتور آذربايجان شرقي و مبارزه با اعتياد

نمايشگاه هنرمندان برجسته استانهاي آذربايجان‌شرقي با موضوع مبارزه با اعتياد در اروميه برپا شده است.
عباسي زاده مدير اداره امور هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان‌غربي و مسوول اين نمايشگاه ـ گفت: دراين نمايشگاه 49 اثر كاريكاتور از 28 هنرمند، 41 اثر عكس، و 28 اثر طراحي به نمايش عمومي گذاشته شده است.
وي افزود: ويژگي بارز اين نمايشگاه اين است كه هيچكدام از آثار نگاهي مستقيم و خاص و رئاليستي به موضوع اعتياد ندارند؛ بلكه كارهايي نمادين و سمبليك در مبارزه با اعتياد است.او آثار اين نمايشگاه را نشان‌دهنده تفكر خلاق جوانان براي پرچمداري مبارزه با آفات و ناهنجاري‌هاي اجتماعي عنوان كرد .مدير اداره امور هنري فرهنگ وارشاد اسلامي آذربايجان‌غربي كار هنر را مبارزه با مواد مخدر و اعتياد ندانست .
وي اظهار داشت: پديدآوردن فرهنگ فرار از اعتياد و روي‌آوردن به خلق آثار هنري براي خلق آثار بديع هنري و نيز ايمن‌سازي فكري جامعه رسالتي است كه نمايشگاه براي خود انتخاب كرده است .
به گزارش خبرنگار ايسنا آثار مختلف به نمايش در آمده در اين نمايشگاه، وضعيت معتادان جامعه را به تصوير كشيده و در برخي آثار كاريكاتور نيز با نگاهي طنزآلود نسبت به عاقبت ابتلا به اعتياد هشدار داده شده است. خالقان آثار هنري اين نمايشگاه در كنار آثار هنري خود ايستاده و توضيحات لازم را به بازديدكنندگان ارايه مي‌كنند .
اين نمايشگاه كه توسط حجت‌الاسلام سپهري ـ مدير‌كل اداره فرهنگ وارشاد اسلامي ـ و دكتر كارگر ـ معاون پيشگيري اداره كل بهزيستي آذربايجان‌غربي ـ افتتاح شد تا چهارم تيرماه در محل تالار شمس مجتمع فرهنگي- هنري اروميه برپاست.
ميراث معنوي به دو سالانه كاريكاتور مي رود
خبرگزاري ميراث فرهنگي

درصورتي كه سازمان ميراث فرهنگي همكاري كند ،‌ميراث معنوي نيز يكي از موضوع هاي ششمين دو سالانه كاريكاتور تهران مي شود.
به گزارش ميراث خبر ،‌مسعود شجاعي طباطباييMassoud Shojai Tabatabai ، كاريكاتوريست و عضو هيأت اجرايي دو سالانه كاريكاتور ،‌با بيان اين مطلب گفت: « تا به حال سازمان انتقال خون و سازمان بهينه سازي مصرف سوخت براي مشاركت در دو سالانه ششم كاريكاتور اعلام همكاري كرده اند.»
او كه دو سالانه تهران را يكي از معتبرترين دو سالانه هاي دنيا با امتياز چهار ستاره عنوان مي كرد ،‌گفت : « تا به حال موضوع هاي انتقال خون سالم و بهينه سازي مصرف سوخت از موضوع هاي اين دو سالانه شده اند و ما جا داريم تا موضوع سوم را هم به نمايشگاه اضافه كنيم و خيلي خوب است اگر ششمين دو سالانه كاريكاتور بتواند به طرح اطلاعاتي در زمينه ضرورت توجه به ميراث فرهنگي بپردازد. به ويژه اين كه امسال از سوي يونسكو سال « ميراث معنوي » نام گذاري شده است . و همان طور كه در سومين دو سالانه كاريكاتور يكي از موضوعات ميراث فرهنگي بود امسال نيز ميراث معنوي را مي توان سوژه كاريكاتور‌ها كرد.»
شجاعي طباطبايي با بيان اين مطلب كه دو سالانه كاريكاتور به لحاظ مالي به خود كفايي رسيده است . گفت:« خودكفايي به معني اين است كه بتوانيم كتاب نمايشگاه را چاپ كنيم و مهمان هاي خارجي دعوت كنيم . و همايش هايي را برپا كنيم.» او در ادامه مشاركت نهادها و سازمان ها در سر و سامان دادن به اين اقدام ها عنوان كرد و گفت: « امسال قصد داريم كه حداقل سه نفر از بهترين هاي كاريكاتور دنيا را به دو سالانه دعوت كنيم.»
رييس خانه كاريكاتور با اشاره به ميزان مشاركت سازمان ها در برپايي نمايشگاه گفت: «براساس ميزان مشاركت هر سازماني ما مي توانيم علاوه بر چاپ آرم آن سازمان و اختصاص موضوعي به آن ، كاريكاتورها را هم براي مدتي در اختيار آنها قرار دهيم تا بتوانند نمايشگاه برگزار كنند و پس از مدتي كه در قرار داد ذكر مي شود آثار را به موزه هنرهاي معاصر بسپارند.
شجاعي طباطبايي كه دبيري دو سالانه پنجم كاريكاتور تهران را به عهده داشت « فائزه علي دوستي » را دبير دو سالانه ششم عنوان كرد و گفت :« اگر اعتبارات ما تأمين شود مانند دوره هاي قبل در فصل پاييز دو سالانه را بر پا مي كنيم.»
كاريكاتور فلاندي ، مبارزه با فساد آقريقا

يك كاريكاتوريست فنلاندي در نظر دارد با استفاده از كاريكاتورهاي خنده‌دار با فساد در آفريقا به جنگ بپردازد. “ليف پكالنPackalén Leif“، كاريكاتوريست مشهور فنلاند كه رياست سازمان داوطلبان “كاريكاتوريست‌هاي جهان“ را بر عهده دارد، طي 10 سال گذشته كارگاه‌هايي را براي هنرمندان هند، تانزانيا، كنيا و موزامبيك بنا ساخته است.
وي گفت: «كارگاه اخير كاريكاتوريست‌هاي جهان در ماه آوريل (اواخر فروردين و اوايل ارديبهشت ) در دارالسلام، پايتخت تانزانيا تشكيل شد و 25 كاريكاتوريست و هنرمند برتر جهان را گردهم آورد.
“كتي كاباتمبو“، هنرمند مشهور تانزانيا در اين باره گفت: «سطح سواد مردم در تانزانيا بسيار پايين است، حتي اگر آنها قادر به خواند باشند، سوادشان براي درك اطلاعات كتاب‌هاي درسي كافي نيست. در دهه‌ي 90 با ورود تلويزيون به تانزانيا عادت خواندن مردم به شدت كاهش يافت.»
اخيرا يك كاريكاتوريست، يك كاريكاتور خنده‌دار درباره‌ي نحوه‌ي جلوگيري از بيماري مالاريا را منتشر كرد كه توجه بسياري را به سوي خود جلب كرد.
اكنون آنها درصدند با استفاده از اين هنر بر روي مسايلي هم‌چون حقوق بشر و مبارزه با فساد كار كنند
كاريكاتوريستهاي ايراني تحت تاثير ترس سياسي

توكا نيستانيTouka Neyestani هنرمند كاريكاتوريست كه با خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سخن مي‌گفت، در ارزيابي خود در زمينه كاريكاتور در مطبوعات سال گذشته، بيان كرد: هيچ كار شاخصي در سال 81 به‌وجود نيامد، هيچ اتفاق خاصي نيفتاد و هيچ پيشرفت قابل ملاحظه‌اي ديده نشد. به اين لحاظ مي‌توان گفت كاريكاتور در مطبوعات ايران از جايگاه خوبي برخوردار نبود.
وي در ادامه درباره تاثير كاريكاتور از فضاي سياسي كشور، گفت: كاريكاتورهاي مطبوعاتي در تمام دنيا تحت تاثير فضاي سياسي هستند؛ اما اين موضوع در ايران سازنده نبوده است. در واقع بيشتر تحت تاثير ترس و هراس سياسي قرار داشت؛ تا فضاي سياسي.
نيستاني در ادامه با اشاره به اينكه طرفداران كاريكاتورهاي بدون شرح در ايران بسيار هستند، اظهار داشت: كاريكاتورهاي مطبوعاتي و سياسي، به هر حال، محتاج شرح و توضيح و گفتار است و اين در تمام دنيا مساله‌اي عادي است. البته از آنجا كه بيشتر كاريكاتوريست‌هاي ايراني به‌دنبال شركت در مسابقات بين‌المللي و جشنواره‌ها هستند، در نتيجه كاريكاتورهاي بدون شرح از طرفداران بيشتري برخوردار است؛ اما بخشي از كار سياسي و مطبوعاتي هميشه نيازمند شرح، تفصيل و توضيح خبر بوده است.
او ادامه داد: به عبارتي، نه تنها هيچ كدام از كاريكاتورهاي با شرح و بدون شرح نسبت به ديگري برتري ندارد؛ بلكه هر كدام راه و روش خاص خود را داراست و هر دو، از ارزش‌ خاص خود برخوردارند
نمايشگاه كاريكاتور و محيط زيست

به مناسبت هفته محيط زيست، نمايشگاه عكس و كاريكاتور از سوي اداره كل حفاظت از محيط زيست استان كرمانشاه از 18 تا 22 خرداد ماه در مجتمع شهيد آويني كرمانشاه برگزار شد.
مدير اجرايي نمايشگاه ـ ماندانا همتي ـ در گفت و گويي با خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هدف از اجراي نمايشگاه را معرفي و اهميت محيط زيست عنوان كرد و گفت: شايد چون محيط زيست موضوعي است كه هميشه همراه ماست، توجه به آن، نوعي احساس ويژه مي‌طلبد كه ما را خارج از عادت روزمره نمايد.
وي در ادامه با بيان اين كه 120 تابلو در اين نمايشگاه به ديد عموم گذاشته شده است،‌ گفت: موضوع تابلوهاي به نمايش گذاشته شده، بيشتر تخريب مراتع شهرنشيني و آلودگي‌هاي محيط زيستي است.
همتي در ادامه با بيان اينكه استقبال خوبي از نمايشگاه نشده است، گفت: به دليل نبود تبليغات درست در سطح شهر، استقبال خوبي از نمايشگاه صورت نگرفته است.
وي در پايان، به برنامه‌هاي جنبي اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: در نمايشگاه بخش مسابقه حضور نقاشي براي كودكان در نظر گرفته شده است كه كودكان با كشيدن نقاشي و كاريكاتور جوايز ارزنده‌اي را به خود اختصاص مي‌دهند.
كاريكاتور نيشخند به برخوردهاي جناحي
مسعود شجاعي ( خبرگزاري فارس )

مسعود شجاعي طباطبائي ، گرافيست و كاريكاتوريست كشورمان در بازديد از نمايشگاه آثار حسين نيرومند ، به تحليل كاريكاتورهاي اين هنرمند پرداخت و گفـت: نيرومند جنگ قدرت و نزاعهايي را كه امروزه در بين جناحها موجود است، با تعابيري بسيار زيبا مورد انتقاد قرار داده و در قالب طعنه و كنايه به نيشخند گرفته است.
شجاعي طباطبائي كه يكي از گرافيستهاي فعال و موفق كشورمان است، در باره نوع نگاه حسين نيرومند به مسائل سياسي و اجتماعي گفت: نگاه موشكافانه وي به مسائل روز جامعه و حتي جهان با قلم و زباني طنز بيان شده و پيامش را سريع و زيبا به مخاطب رسانده است.
وي قلم نيرومند را توأم با ايجاز، ساده نگري و به كاربردن حداقل خطوط توصيف كرد و گفت: در ميان خطوط ساده و بسيار كم آثار نيرومند مي توان تعابير انتقادي متنوعي را در باره مسائل اجتماعي و سياسي پيدا كرد.
شجاعي در ادامه پرداخت طنزآميز جنگهاي نابرابر و نيز نگاه عميق به مشكلات اجتماعي را از ديگر ويژگيهاي كاريكاتورهاي نيرومند دانست. گفتني است اين روزها نمايشگاهي از 70 اثر كاريكاتور حسين نيرومند در نگارخانه سوره واقع در ميدان انقلاب برپاست.
بلگراد به كاريكاتور ايران لبخند زد

با برگزيده شدن يك كاريكاتوريست ايراني در يك مسابقه بين المللي جايزه هشتمين نمايشگاه كاريكاتور بلگراد به ايران تعلق گرفت .
در اين مسابقه بين المللي كه با حضور 807 هنرمند از 69 كشور جهان برگزار شد ، ياسر كرجي هنرمند كاريكاتوريست توانست جايزه ويژه اين نمايشگاه را به خود اختصاص دهد .
جايزه آقاي «ياسر كرجي» توسط وابسته فرهنگي كشورمان در بلگراد، در مراسم خاصي تحويل گرفته شد و در مراسم اعطاي اين جايزه ويژه مقامات سياسي و فرهنگي صربستان و مونته نگرو حضور داشتند.
گفتني است ، در اين مسابقه ،آثار سي و يك كاريكاتوريست از كشورمان در شهر زمون حضور داشت .
تقويم نمايشگاه ها

فستيوال بين المللي Message كاريكاتور ژاپن با موضوع « انسان و ارتباط با محيط زيست برگزار مي گردد .
كاريكاتورهاي ارسالي بايد اصل بوده و تا پايان سي ام ژوئن به دفتر نمايشگاه ارسال گردد .
اندازه آثار : حداكثر A4
ــ جوايز :
جايزه ويژه دهكده : 500000 ين
جايزه ويژه به دو اثر برتر : 200000 ين
جايزه به هشت اثر برگزيده : 100000 ين
جايزه برتر به 10 نفر : 50000 ين
نشاني :
Message Cartoon Festa Miyagawa-Mura Office 50-1 Hayashi Miyagawa-Maura 509-44 Yoshiri-Gun-Gifu (Japan)
www.miyagawa.org/message
كاريكاتوريستها و اصفهان

اميررضا خوردآزاد در سال 1353 در شهر اصفهان متولد شد . وي پس از گذراندن تحصيلات مقدماتي و متوسط در سال 1372 در دانشگاه آزاد مباركه در رشته مديريت صنعتي مشغول به تحصيل و در سال 1376 در مقطع كارشناسي فارغ التحصيل شد .
پدر و پدر بزرگش از توليد كنندگان فرش با شهرت جهاني بودند و هنر را با طراحي و نقاشي روي در و ديوار خانه شروع كرد تا سال 1369 كه با كاريكاتور آشنا شد . او به جاي بازي با كلمات ترجيح مي‌دهد با زبان كاريكاتور سخن بگويد . او شيفته هنر عكاسي است و در طراحي ، گرافيك ، تصوير گري كتاب كودك و انيماتور نيز دست دارد . وي هم اكنون با نشريات استاني ، ملي و بين المللي همكاري دارد و آثارش در آنها به چاپ رسيده است . اين هم يك سري از آثار و كاريكاتورهاي امير اصفهاني
سوابق وي به شرح زير است :
- اولين نمايشگاه كانون كاريكاتوريستهاي اصفهان( دي 1374 خانه سوره اصفهان )
- سومين نمايشگاه كانون كاريكاتوريستهاي اصفهان ( ارديبهشت 1376 خانه جوان اراك )
- همايش كاريكاتوريستهاي جوان كشور در پنجمين نمايشگاه كانون كاريكاتوريستهاي اصفهان( آذر 1377 موزه هنرهاي معاصر اصفهان )
- اولين نمايشگاه انجمن كاريكاتور اصفهان ( دي 1379 موزه هنرهاي معاصر اصفهان )
- نمايشگاه كارتون و كاريكاتور اوميا ( ژاپن 1992 )
- چهارمين نمايشگاه دو سلا نه بين المللي كاريكاتور ( 1378 تهران )
- نمايشگاه جشنواره طنز اروپا ( فولينو - ايتاليا 2002 )
- نمايشگاه هنرهاي تجسمي جوانان برگزيده كشور ( 1376 فرهنگسراي اداره ارشاد اروميه )
- اولين نمايشگاه گروه هنري سه رخ ( 1377 گالري كوثر )
- اولين نمايشگاه مطبوعات منطقه مركزي كشور ( دي 1379 )
- برگزاري نمايشگاههاي انفرادي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد مباركه در سالهاي 74 و 76
- احراز مقام نخست ، دريافت جايزه ويژه و لوح تقدير از هشتمين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان كشور( 1375 كرمانشاه )
- دريافت لوح تقدير از نهمين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان كشور ( 1376 اروميه )
- كاريكاتوريست جوان برگزيده استان اصفهان در سالهاي 1375 و 1376
- كاريكاتوريست برگزيده تماشاگران اولين همايش كاريكاتوريستهاي جوان كشور ( 1377 اصفهان )
- عضو هيت مؤسس انجمن فرهنگي هنري سه رخ ( نخستين و تنها انجمن هنرهاي تجسمي در ايران )
- دبير انجمن كاريكاتور اصفهان در دوره دوم
ــ ....

۱۳۸۲ خرداد ۲۴, شنبه

كاپوچينو و كاريكاتوريستها و يك سالگي

ــ گاو هاي محلي ( طراح حميد رضا نصيري )
ــ يك سالگي ها !!! ( زرتشت سلطاني )
ــ چه جايي بهتر از اين ؟ ( طراح مانا نيستاني )
كاريكاره منتشر شد

هجدهمين شماره نشريه كاريكاره Caricareh چاپ و منتشر شد . انجمن كاريكاتور تبريز با هدف اطلاع رساني براي اعضاء و كاريكاتوريستها و نيز پوشش خبري فعاليتهاي خود به تداوم انتشار نشريه داخلي كاريكاره دست زد . اين نشريه از ابتداي سال 1381 با كيفيت مناسبتر و با كادر جديد و مطالب غني تري منتشر گرديد .
نشريه داخلي در 500 نسخه و هر دو ماه يكبار بصورت دو رنگ منتشر مي شود . اين نشريه بصورت رايگان به تمام كاريكاتوريستهاي استان و كاريكاتوريستهاي مهم كشور ارسال مي گردد . از سال 1382 اين نشريه به پايگاههاي كاريكاتور جهاننيز ارسال شده است .
فراخوان كاريكاتور شمالغرب كشور

اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اذربايجان شرقي با همكاري سازمان ملي جوانان و با همكاري انجمن كاريكاتوريستهاي تبريز به منظور ايجاد رقابت سالم هنري در بين هنرمندان جوان و عرضه اثار نو .تشويق خلاقيتها و ايجاد تحرك و همدلي و تبادل تجربيات . مسابقه منطقه اي هنرهاي تجسمي برگزار مي كند .
ــ موضوع : آزاد
ــ اندازه : حداكثر A3
ــ تعداد آثار : حداكثر 5 اثر
ــ شرايط سني : شركت كنندگان بايستي داراي 15 الي 24 سال باشند ( ارسال كپي شناسنامه به همراه اثار الزامي است )
ــ آخرين مهلت ارسال : 30 خرداد ماه 82
ــ جوايز :
نفر اول : سه سكه بهار آزادي
نفر دوم : دو سكه بهار آزادي
نفر سوم : يك سكه بهار ازادي
به هفت اثر برگزيده لوح تقدير و جوايز ارزنده تعلق خواهد گرفت .
آدرس :
تبريز ، بلوار 29 بهمن ، مجتمع فرهنگي هنري انجمن كاريكارتوريستهاي تبريز تلفكس : 3305794
WWW.Tabrizcartoons.com
صنايع دستي و كاريكاتور

اگر اشتباه نكنم 20 خرداد روز صنايع دستي بود و 21 خرداد هم تولد من ، حالا اين دو تا چه ربطي به هم داره خود من هم نمي دونم .
اما اين كاريكاتور را هم كه مي خواهم معرفي كنم در ارتباط با ميراث فرهنگي است . حالا واقعاً خودم هم موندم اين سه تا چه ربطي به هم داره ، تازه يك مورد اين كاريكاتور درباره عراق هم هست !!! پس اين كميك استريپ را ببينيد .
فستيوال كاريكاتور كره جنوبي

فستيوال بين المللي كاريكاتور دايجون كشور كره جنوبي با دو موضوع : الف ) روياي بزرگ در دهكده كوچك ب) دنياي من برگزار مي گردد .
ــ اندازه آثار : حداكثر A4
آخرين مهلت ارسال آثار : 30 ژوئن 2003
ــ جوايز :
جايزه ويژه 500000 ين ، جايزه دهكده ماياگويا 300000 ين ، جايزه مخصوص 200000 ، هشت كار برتر 100000 ين و ده كار برگزيده 50000
نشاني :
Daejeon International Cartoon Institute , 450 , wolpyongdong , daejeon city , 302-281 , Seoul (KOREA)
جوان كاريكاتوريست ايراني درگذشت

فرهاد يوسفي Farhad Yuosefi كاريكاتوريست خلاق و خوش فكر ماهنامه طنز و كاريكاتور در عنفوان جواني و در سن 25 سالگي بر اثر سكته قلبي چشم از جهان فرو بست .
وي در سال 1374 برنده مسابقه كاريكاتور مجله طنز و كاريكاتور شد و از آن هنگام كار خود را شروع كرد . سوژه هايش سرشار از عشق به زندگي ، شوريدگي و شيفتگي بود . هم قادر بود سوژه هاي تلخ و كاملاً رئاليستي به تصوير بكشد و هم سوژه هاي كاملاً سورئاليستي .
فرهاد يوسفي در آستانه ازدواج و تشكيل خانواده بود و چون در اين راه با موانع و بي مهري هاي بسياري روبرو شده بود ماحصلش را در بعضي كاريكاتورهاي تلخ و منقلب كننده اش ميشد ديد .
به راستي مگر هنرمند مي ميرد ؟ او هميشه زنده است و روحش هميشه حضور دارد و شعرهاي تصويري او در خطوطش ، در قلمش و در آثارش هميشه جاري است و با ما حرف مي زند ... يادش گرامي .
كاريكلماتور

ــ مرگ ، براي بعضي ها مثل ستاره سهيل است و براي بعضي مثل اجل معلق !!
ــ چيزي كه مرگ را از زندگي متمايز مي كند «ابد» يبودن آن است .
ــ مرگ ساعت شماطه داري است كه دير يا زود به صدا در مي آيد .
يكي مي گفت : زندگي زاييده تخيل است و مرگ حقيقت محض !!!
ــ مرگ ، كشيدن دندان لقي است به نام زندگي .
ــ مرگ ، از بالا نگاه كردن به زندگي است .
ــ مرگ ، نو كردن زندگي است .
ــ مرگ يك اتفاق تازه است .
حميد شاد
كارنوال پلانتو

موزه كارناواله پاريس نمايشگاهي از آثار پلانتو Plantu كاريكاتوريست مشهور فرانسوي كه كاريكاتورهاي وي هر روز زينت بخش صفحه اول روزنامه معتبر لوموند است را برگزار كرده است .
با عنايت به گزارش منتشره ، در نمايشگاه موزه كارناواله پاريس 270 كاريكاتور پلانتو و 35 مجسمه كه وي در ايام فراغت آنها را خلق كرده است ، در معرض بازديد علاقه مندان قرار دارند.
ژان پلانتورو ، مشهور به پلانتو از سال 1972 ميلادي كار خود را در روزنامه لوموند آغاز كرد.نخستين كاريكاتور وي به جنگ ويتنام اختصاص داشت . آندره فونتن مدير وقت روزنامه لوموند از سال 1985 بخشي از صفحه اول روزنامه را به كاريكاتور پلانتو اختصاص داد.
نمايشگاه موزه كارناواله بيانگر موضوعهاي مورد علاقه پلانتو است : خاورميانه ، جهان سوم ، حقوق بشر... وي در كاريكاتورهاي خود از منابع مختلفي سود مي جويد ، از جمله الگوهايي از آثار لئوناردو داوينچي ، ميكل آنژ يا رامبراند.
مجسمه سازي هنر ايام فراغت پلانتو است .وي با خاك رس يا خمير مجسمه سازي شخصيت هاي اغراق آميز و رنگي كه برداشتي از كاريكاتورهاي وي هستند را خلق مي كند. نمايشگاه آثار پلانتو تا 26 اكتبر در موزه كارناواله پاريس داير است . سپس همين نمايشگاه در كتابخانه بزرگ اسكندريه برگزار خواهد شد.
حسين نيرومند :كاريكاتور، هنر توده مردم است

حسين نيرومندHossein Nirumand در مراسم افتتاحيه نمايشگاه آثارش، هنر كاريكاتور را هنر توده مردم قلمداد كرد. اين هنرمند افزود: چون طرف ما در اين هنر، مردم هستند از اين رو سعي كرده ام با يك نگاه محلي، فراگير و عام به اتفاقات و حوادث روز اعم از داخلي و خارجي بپردازدم، يعني اگر به پديده جنگ در بعضي از اين اثار پرداخته ام سعي كرده ام نگاه جنگ طلبانه و اقتدارگرايانه هر جامعه و كشوري را به صورتي كلي و همه گير در اين كارها طرح كنم و البته اين پرداخت از نگاه خاص خود من صورت گرفته است.
نيرومند در ادامه با اشاره به طرح بحرانهاي گوناگون اجتماعي و فلسفه درگيري هايي كه امروز در جامعه اتفاق مي افتد به رسالت و نقش هنر كاريكاتور در اين گير و دارها پرداخت و گفت: كاريكاتور بسان يك ذره بين است كه غدد چركي را نمايش مي دهد و نوع نگاهش به سمت انتقاد است، منتهي اين هنر انتقادگر با چاشني خنده پذيرفتني خواهد بود و از اين رو، اگر ذره بين بگذاريم و غده اي چركين را نشان دهيم، اين غده بسيار زشت در نظر مي ايد و بنابراين بايد كاري كنيم كه اين زشتي در نگاه اول گرفته شود و اين كار، با چاشني خنده صورت مي گيرد. از اين رو، سعي كرده ام كه در كارهاي جديدم حضور عنصر خنده را پررنگتر بكنم زيرا اساسي ترين بحث كاريكاتور مربوط به عنصر خنده است و اينكه چطور بتوانيم از موضوعي انتقاد كنيم ولي در عين حال خنده هم در طرح آن موضوع حاكم باشد.
وي گفت: هر هنرمندي وقتي كاري مي كند يك سري ويژگي هاي شخصي در كارهايش پديد مي ايد و با اينكه من ادعاي يك استيل شخصي در كارهايم ندارم وي خواسته ام با اين كارها، دنياي خاص خودم را نمايش دهم و سعي كرده ام كه از لحاظ نوع زاويه ديد و كاراكترهايي كه خلق شده تا حدي به يك استيل شخصي برسم و به هر حال اينجا فقط يك قلم و يك كاغذ در كار است و اين قلم است كه بايد انديشه ام را روي كاغذ منتقل بكند.
نيرومند سپس با اشاره به ردپاي كارهاي گذاشته اش در كاريكاتورهاي جديدش به مواردي كه در كارهاي جديدش روي آنها تاكيد بيشتري داشته است، پرداخت و گفت: در كارهاي جديدم، سعي كرده ام آدمها در كارم حضوري پررنگتر داشته باشند و اگر دقت كنيد، گروهي از آدمها حالا در قالب نظامي ها و يا گروه هايي كه در حال تشويق يا در حال تنازع هستند را در كارهايم مي بينيد.
براساس اين گزارش، كاريكاتوريست معاصر كشورمان با اشاره تقابل ها و تضادهاي فردي و جمعي ميان آدمها در كارهايش اذعان داشت: در اينجا توده ها را آدمهايي مي دانم كه حق شان خورده شده است و اين آدمها ناظر يك سري حق كشي ها هستند كه در مقابل ديدگان آنها اعمال مي شود و با توجه به همين حق خوريهايي كه درجامعه صورت مي گيرد به تجسم اين اتفاقات پرداخته ام. جالب است كه مطلبي در روزنامه خواندم كه آمده بود كه بيش از 88 درصد ثروت ملي ما در دست فقط 3 درصد از جامعه ماست. بنابراين مي توان گفت كه من در اين كارها به انتقاد از همان 3 درصد جامعه پرداخته ام.
نيرومند، در پايان با اشاره به عبارت تراژدي هنر اشراف است و كمدي هنر توده ها از دكتر علي شريعتي ،به نقش و كاركردهايي كه كاريكاتور مي تواند در جامه داشته باشد، پرداخت و گفت: از آنجا كه كاريكاتور هم هنري كمدي است پس مي تواند با توده مردم ارتباط خوبي برقرار كند منتهي متاسفانه ما از ظرفيت هاي اين هنر در جامعه خيلي كم استفاده كرده ايم در صورتي كه از اين هنر تاثيرگذار مي توان در اصلاح رفتارهاي اجتماعي، بسط و طرح بسياري از مشكلات كه نمي شود آنها را به زبان ساده و صريح گفت و حتي در زمينه مسائل آموزشي شهري استفاده هاي خوبي برد و مي تواند نقش اساسي و حضوري پررنگ در اين زمينه داشته باشد ولي در واقع هنوز آن كساني كه بايد اين كار را انجام دهند به اين باور نرسيده اند كه اين هنر ظرفيتي بسيار غني دارد و اين غنا به خاطر اين است كه ذات اين هنر توده اي و مردمي است .
اين گزارش در حالي است كه نمايشگاه مذكور تا 29 خردادماه جاري برپا بوده و تمامي علاقمندان جهت بازديد از اين نمايشگاه مي توانند همه روزه از ساعت 9 تا 12 صبح و بعد ازظهر ها از ساعت 15 تا 18 به نگارخانه سوره واقع در ميدان انقلاب، جنب سينما بهمن مراجعه نمايند.

خرزهره ، پيش به سوي زباله دان تاريخ

خرزهره ، ويژه نامه طنز و كاريكاتور روزنامه اعتماد به تاريخ پيوست . ابراهيم افشار خردبير ( سردبير ) ويژه نامه اعلام كرد :
عزيزم‌، ما را حلال‌ كن‌. خرزهره‌ نام‌ گلي‌ بود بدبو و گند. خرزهره‌ نام‌ لبخندي‌ سياه‌ بود. خرزهره‌ نام‌ من‌ بود. ما همه‌ يكجا به‌ زباله‌دان‌ تاريخ‌ پيوستيم‌. بيا در اين‌ زباله‌داني‌ كمي‌ بگرد. گاهي‌ در كنار آت‌، آشغال‌ و نان‌هاي‌ كپك‌ زده‌ و ميوه‌هاي‌ لهيده‌ و تفاله‌ همه‌ اشياي‌ بي‌هويت‌ و گاز زده‌، چيزهايي‌ پيدا مي‌شود كه‌ آدمي‌ لب‌ به‌ دندان‌ مي‌گزد. عزيزم‌، اين‌ آخرين‌ ترانه‌ من‌ است‌: يك‌ شاخه‌ خرزهره‌ سياه‌. ما را حلال‌ كن‌ كه‌ در خنداندنت‌ قصور كرديم‌. در اين‌ مملكت‌ همچنان‌ كه‌ تولدت‌ دست‌ خودت‌ نيست‌ مرگت‌ هم‌ دست‌ خودت‌ نيست‌. عزيزم‌ بوي‌ گندمان‌ دنيا را برداشته‌ بود. اطو بكش‌ روي‌ اين‌ واژه‌هاي‌ چروكيده‌ ما. اين‌ بچه‌ را نه‌ به‌ پرورشگاه‌، نه‌ به‌ نوانخانه‌، نه‌ به‌ مهد كودك‌، تنها به‌ زباله‌دان‌ تاريخ‌ پرتاب‌ مي‌كنيم‌ كه‌ خرزهره‌ نام‌ گلي‌ بود و زباله‌دان‌ تاريخ‌، نام‌ زيباترين‌ گردشگاه‌ جهان‌ است‌.
خردبير: ابراهيم‌ افشار
ebrahim_tavileh@yahoo.com

۱۳۸۲ خرداد ۲۲, پنجشنبه

كاريكلماتور

ــ شاهزاده ام به عقل دستور داد تا با روياهايم كاري نداشته باشد .
ــ افكارم براي ديدن نوشته هاي مرد پير وقت قبلي گرفته اند .
ــ مرد روشنفكر در تاريكي شب مطالعه مي كرد .
ــ افكارم وقتي خواب هستم ، با آرامش فكر مي كنند .
ــ افكارم اجازه ملاقات با شاهزاده را پيدا كرد .
ــ افكارم به جشن تمركز اعصاب رفته اند .
ــ افكارم دنيال حقايق مرد پير مي گردد .
كاميار جعقري
كاريكاتوريستها در اصفهان

مهدي تميزي در سال 1356 در ا صفهان متولد شد . وي پس از گذراندن دوران مقدماتي ، تحصيلات متوسطه خود را با اخذ ديپلم گرا فيك در سال 1374 از هنرستان هنرهاي زيباي ا صفهان به پايان رسانيد و در سال 1379 در رشته كارگرداني تاتر دانشكده‌ي سوره ا صفهان در مقطع كارشنا سي مشغول به تحصيل شد. مهدي تميزي هم اكنون عضو هيات مديره انجمن صنفي روزنامه‌نگاران استان اصفهان مي‌باشد و سرپرستي نمايشگاههاي حوزه هنري اصفهان را نيز بر عهده دارد و در بخش كاريكاتور با مطبوعات مشغول فعا ليت است . در اينجا هم نيز مي توانيد تعدادي از آثار و كاريكاتورهاي ايشان را ملاحظه نمائيد .
از سوابق هنري و افتخارات وي مي‌توان به موارد زير ا شاره كرد:
ـــ عضو هيات مؤ سس انجمن كاريكاتور ا صفهان
ـــ دبير نخستين دوره انجمن كاريكاتور اصفهان
ـــ‌ اولين كاريكاتوريست مطبوعاتي استان اصفهان
ـــ برپايي 8 نمايشگاه گروهي و انفرادي كاريكاتور بين سا لهاي 73 ا لي 80
ـــ برپايي 6 نمايشگاه گروهي و انفرادي نقا شي و گرا فيك بين سا لهاي 72 ا لي 80

۱۳۸۲ خرداد ۱۸, یکشنبه

كاريكاتور روزانه

ــ عراق بعد از جنگ ( طراح نيك آهنگ كوثر - پايگاه كوثر )
ــ ورود زنان ممنوع ! ( طراح مانا نيستاني - هفته نامه كاپوچينو )
ــ مقاله هاي بي متن ( طراح مازيار بيژني - روزنامه كيهان )
ــ‌ تشويق !!! ( طراح حميد رضا نصيري - هفته نامه كاپوچينو )
ــ به خاطر صلح ( طراح اردشير رستمي - روزنامه ايران )
ــ زورو ( طراح كيارش زندي - روزنامه همشهري )
ــ گزنه ! ( طراح جمال رحمتي ـ روزنامه اعتماد )
موزه كاريكاتوريست روزنامه لوموند

به تازگي موزه اي در پاريس گشايش يافته است كه در آن آثار پلانتو Planto كاريكاتوريست معروف روزنامه لوموند به نمايش در آمده است .
به گزارش شبكه 5 تلويزيون فرانسه ، كاريكاتورهاي پلانتو مدت 30 سال است كه در صفحه اول لوموند منتشر مي شود .
در اين موزه علاوه بر كاريكاتورهاي پلانتو چند تنديس ساخته وي نيز در معرض ديد عموم قرار گرفته است . پلانتو با نقاشي هاي خود همواره از مواضع دولتمردان فرانسه و جهان به ويژه جنگ در عراق انتقاد كرده است .
كاريكلماتور

ــ متفكر قرن ، اعتراف كرد كه هيچ وقت فكر نكرده است .
ــ افكارم منتظر هستند تا من شروع به راه رفتن كنم !
ــ به خاطرهمنشيني با افكارش ، لقب متفكر گرفت !!
ــ با آرامش خاطر به جنگ افكارم مي روم !!
ــ بدون فكر قبلي به سراغ افكارم رفتم .
كاميار جعفري
بزرگمهر در شيراز

نمايشگاهي از آثار طراحي و كاريكاتور بزرگمهر حسين پور در تالار غزل مجموعه فرهنگي و هنري حافظ شيراز گشايش يافت .
در اين نمايشگاه 71 اثر از آثار بزرگمهر با عنوان جزيره در معرض ديد علاقه مندان قرار گرفته است . اين نمايشگاه تا 25 خرداد ماه داير است .
كاريكاتوريستهاي اصفهان

سيد امين مؤيدي در سال 1352 در اصفهان متولد شد و در سال 1379 در رشته مهندسي صنايع از دانشگاه آزاد نجف آباد فارغ التحصيل شد .
كاريكاتور را با جواد عليزاده و مجله طنز و كاريكاتور شروع كرد و در سال 70 نيز برنده مسابقه كاريكاتور اين مجله شد . وي در سال 1372 در بخش جوانان مسابقه‌ي بين المللي توطئه شيطاني برنده شد . و در سال 1373 اولين كلاس آموزش كاريكاتور در اصفهان را با همكاري حوزه هنري برگزار كرد .
اودر سال 1375 توانست در سيزدهمين جشنواره بين المللي حريت تركيه برنده شود و اين توفيق ، باعث جنب و جوش فراواني در خود او و حتي عرصه كاريكاتور اصفهان شد .
او با همكاري ديگر دوستانش تا به حال 20 نمايشگاه جمعي در موزه هنرهاي معاصر اصفهان ، خانه سوره اصفهان ، نگارخانه كوثر ، خانه جوان اصفهان ، خانه جوان اراك ، دانشگاه اصفهان ، دانشگاه صنعتي اصفهان ، دانشگاه آزاد نجف آباد ، دانشگاه فردوسي مشهد ، نمايشگاه هنرمندان اصفهان در چهلستون و ... برگزار نموده است .
امين مؤيدي به همان اندازه كه يك كاريكاتوريست موفق است يك مدير اجرايي قابل نيز مي‌باشد . آدمي كه سرش براي برگزاري همايش جشنواره و نمايشگاه درد مي‌كند و به همين دليل در تاسيس ، تدوين اساسنامه و اداره و سرپرستي گروههاي مختلف كاريكاتور اصفهان با عناوين مجمع كاريكاتوريستهاي اصفهان ، كانون كاريكاتور خانه جوان اصفهان ، تشكل غيردولتي كانون كاريكاتور و هم اكنون انجمن كاريكاتور اصفهان نقش مؤثر و چشمگيري داشته است .
دو دوره سرپرستي كانون كاريكاتورخانه جوان ، يك دوره دبير شوراي مركزي تشكل غيردولتي كانون كاريكاتور و دو سال رياست انجمن كاريكاتور اصفهان نشانگر توان و حوصله او در اين زمينه است .
شايد به همين خاطر است كه يكي از اعضاي انجمن كاريكاتور درباره او مي‌گفت مؤيدي به خاطر كاريكاتور كچل شده است ! و اين هم يك سري كاريكاتور از مؤيدي حتماً ببينيد .

۱۳۸۲ خرداد ۱۳, سه‌شنبه

كاريكاتور روزانه

ــ مذاكره از نوع ايراني ( طراح هادي حيدري - پايگاه خبري گويا )
ــ خواب گوسفندها ( محسن ظريفيان - پايگاه ظريفيان )
ــ مقاله هاي بي متن ( طراح مايار بيژني - روزنامه كيهان )
ــ ريشه در عراق ( طراح آرس - پايگاه شخصي آرس )
ــ درياي دغدغه ها ( طراح افشين سبوكي - روزنامه همشهري)

فستيوال سويوا روماني

فستيوال بين المللي كاريكاتور روماني با موضوعات : الف ) حفاظت از محيط زيست Environmont Protection ،‌ ب) دوستي انسان با طبيعت Relation ship Beetween Human برگزار مي گردد . جوايز اين دوره از مسابقات به شرح زير مي باشد : نفر اول 800 يورو ، نفر دوم 500 يورو ، نفر سوم 300 يورو و جايزه ويژه فكورومينا 200 يورو
تعداد آثار ارسالي محدوديت ندارد و ابعاد آثار بايد A4 باشد .
آخرين مهلت ارسال آثار اول جولاي 2003 و زمان برگزاري نمايشگاه ماه اكتبر در موزه Bucovina National Complex مي باشد .
نشاني :
Cupul Ecologic de Colaborare Bucovina Str.Maria Voichita , nr.1 , cod 5800 Suceava , Romania
ــ جهت اطلاعات بيشتر مي توانيد با تلفكس هاي زير ارتباط برقرار نمائيد .
z40230 523365 , z40230523810
سيگار سي چي ؟؟

مي دونيد اين هفته اي كه توشيم هقته بدون دخانياته ؟ اگه نمي دونستيد حالا بدونيد .
گفتم شايد بد نباشه بههمين مناسبت بياييم درباره يكي از مسائل مربوط به دخانيات با هم حرف بزنيم ، شايد يكي از پرسشهاي مهم مربوط به دخانيات اين باشه كه چرا خيلي از آدمها سيگاري مي شن ؟ وافعاً چرا ؟؟ مي خواهيد بدانيد ؟ پس كميك استريپ ما رو در اين خصوص ببينيد .
كاريكلماتور

ــ می گفت چشمهايت با من حرف می زند، برای همين موقع خداحافظی فقط نگاهش کردم!!
ــ هر وقت از خودش خجالت می کشيد با چشم بسته به آيينه نگاه می کرد.
ــ وقتی دريای چشمهايش طوفانی ميشد، موج اشک بيرون می ريخت.
ــ چشمهايش به دليل بی مصرف بودن ، بينايی اش را از دست داد.
ــ ماهی خوشبخت است، چون هيچکس اشکش را نمی بيند.
ــ بخاطر چشمهای عسليش، شيرين ترين اشکها را داشت.
شيندخت
تنش امتحان

در ايام امتحان يكي از مهمترين معضلات ، اضظراب امتحان و تنش و استرس ناشي از آن است كه تاثيرات خاصي بر روند زندگي و محيط اطراف ما مي گذارد . بد نيست با توجه به فصل خرداد ماه و امتحانات توصيه هاي كاريكاتوري ما را جدي بگيريد . پس حتماً اينجا را ببينيد .
نمايشگاه كاريكاتور جنگ و صلح

نمايشگاهي از 70 اثر كاريكاتور « محمد حسين نيرومند » با عنوان « صلح براي جنگ و جنگ براي صلح » از 17 تا 19 خرداد در نگارخانه سوره برپا خواهد شد .
محمد حسين نيرومند كارشناس طراحي صتعني ، عضو مركز هنرهاي تجسمي و مدير مسئول نشريه كيهان كاريكاتور است . وي علاوه برشركت در بيش از 30 نمايشگاه جمعي و انفرادي كاريكاتور موفق به دريافت جوايزي چون ؛ جايزه ويژه يوميوري ژاپن در سال 1989 و برنده مدال هنرمندان دفاع مقدس در زمينه كاريكاتور در سال 1368 شده است . علاقه مندان جهت بازديد از اين نمايشگاه مي توانند صبح ها از ساعت 9 الي 12 صبح و بعداظهرها از ساعت 15 الي 19 روزهاي ياد شده به نگارخانه سوره واقع در ميدان انقلاب ؤ جنب سينما بهمن مراچعه نمايند .
دفاع از حقوق بشر

باور كنبد يا نه ، ماجراي كه امروز مي بينيد و مي خوانيد يك ماجرايي واقعي است كه آن طرف آبها اتفاق افتاده است ، تا حالا اسم كايوت را شنيده ايد ؟ اسم ردرانر را چطور ؟ اگر اين اسمها يادتان نيايد قيافه شان را حتماً مي شناسيد . همان گرگ بدشانس و پرنده سريع السيري كه شبيه شتر مرغ است و مدام بيب بيب مي كند .
خبر اين است كه كمپاني سازنده اين كارتون تصميم مي گيرد به اين مجموعه پايان دهد و در يك اتفاق غير منتظره ،اين دفعه ديگر آقا گرگه پرنده محبوب را بگيرد و بخورد . اما اين تازه اول ماجرا است ... دنباله كار را با كاريكاتور اين هفته ببينيد .

۱۳۸۲ خرداد ۱۲, دوشنبه

كاريكاتور كوبا در هوز
گل محمد خداوردي

معرفي يك كتاب به عنوان بهترين كتابي كه در سال 1381 خوانده يا ديده ام كار بسيار مشكلي است . چرا كه در طول يكسال حتماً بيش از يك كتاب خوب خوانده يا ديده مي شود .
اگر مرتباً روي كلمه ديدن تكيه مي كنم به خاطر نوع حرفهمورد علاقه ام است .
كتاب هوز اثر كاريكاتوريست كوبايي آرس از انتشارات مگاره آفتاب است ، كتاب ياز يك روانشناس كاريكاتوريست . ادامه .....
شاخص تورم در ايران
محمد دوست محمدي

از آغاز سال جديد شاهد افزايش قيمت بنزين بوديم و اين افزايش قيمت موجب اتفاقهاي مختلفي شد كه هر كدام از اونها به نحوي با بنزين در ارتباط بودند ،امروز مي خواهيم با هنر كاريكاتور توجه شما را به يك سري از اين اتفاقات جالب كنيم . پس اينجا را ببينيد !
كاريكلماتور

ــ وقتي هوس خوراك غاز مي كنم ، يكي از مرغهاي همسايه مان را كباب مي كنم .
ــ هر چه شيشه عينكم را تميزتر مي كنم ، دنيا را كثيف تر مي بينم .
ــ تنها غذايي كه احتمال دارد مو نداشته باشد ، طاس كباب است .
ــ تنها مغازه اي كه هميشه قلم در آن پيدا مي شود ، قصابي است .
ــ تنها چيزي كه هيچ وقت سير نمي شود ، پياز است !!!
ــ وقتي از جان خودش سير مي شد ، بوي بدي مي داد .
كاريكاتور آغاز قرن نوزدهم
اسماعيل عباسي

آندره مالرو ، نويسنده و انديشمند معروف فرانسوي ، گفته است : « طنز همواره از عالي ترين استعدادهاي بشري برخاسته و در سياه ترين دوره ها در جست جوي عدالت تابيدن گرفته است .» شوخي ها ، لطيفه ها ، مثل ها ، نمايشنامه ها و شعرهاي طنز آميز و كاريكاتور هميشه نوعي پاسخگويي به نياز آدمي بوده است ، به عبارتي ديگر ،انسان در طول هزاران سال زندگي آميخته به تلاش و رنج ، همواره براي غلبه بر اضطراب كه تعائل زيستي او را مورد تهديد قرار داده رويكردي آميخته به شوخ طبعي داشته است . ادامه .....