شيلا توكلي

اين هنرمند كارتونيست و دكتر روانشناس در كنار فعاليت هاى نوشتارى اش براى مقالات و كتب گوناگون به گرافيك و تبليغات و همچنين انيميشن و نقاشي نيز پرداخته است و از اين رهگذر، تاكنون 5؛ جلد كتاب از او كه 2جلد در برزيل و2 جلد ديگر در كوبا منتشر و آخرين كتاب او نيز از سوى خانه كاريكاتور ايران روانه بازار نشر شده و آثارش دركشورهاى مختلف جهان درمعرض ديد علاقه مندان قرار گرفته است.
او در چهارمين دوسالانه كاريكاتور تهران ، عضو هيات داوران بود و در جشنواره 99 آنكارا به عنوان سخنران حضور داشت. از ميان صدها جايزه او39 مقام مربوط به فستيوال ها و مسابقه هاى جهاني كارتون است كه در مهمترين عرصه هاى رقابت بين المللي همچون گابروو، برزيل ، سن آنتونيو، يوميورى ژاپن و تورنتوى كانادا به دست آورده است.
آرس در سال 1994 از سوى مجله ويتي ور به عنوان برترين كارتونيست سال دنيا در كتاب كارتونومتر معرفي شد و به مقام پيشتاز هنرهاى بصرى كوبا در قرن بيستم نايل شد.
بيشتر كساني كه آثار آرس را مي شناختند بر اين باور بودند كه با رسيدن او بدين جايگاه ، ديگر او به تكرار فرمول آزموده و موفقش اكتفا كرده است و همواره به توليد آثارى مشابه پيش خواهد پرداخت كه باكاراكترهاى چاق ، ساده ، طنز شوخ ، بي دغدغه و پوچ گرايانه جا افتاده است كه در مرحله اى از ورود به ژرفاى انديشه روانشناختي هنرمند قرار مي گرفتند؛ اما فرم و موقعيت هاى كاراكتر آثارش را باز هم متحول كرد و سمت وسوى طنز سياه به خود گرفت و توانست در مواقع لزوم ، تكنيك و اصول طنز و اجرايش را در اختيار بگيرد و تغيير لازم را به آنها بدهد و آرس تبديل به كارتونيستي جستجوگر در ضميمه و حقيقت خويش شد زيرا ديگر آثارش ، تكافوى عطش روحي اش را نمي داد؛ بنابراين شخصيت ها و فضاهاى جديدى توليد كرد و كارتونها و كميكهاى متنوعي را به وجود آورد.
امروزه او با سماجت هرچه بيشتر و انديشه اى پرتلاطم تمامي عرصه هاى اجتماعي ، سياسي ، زيست محيطي و اقتصادى پر از معضلات بشريت را همچون بيماريها، فقرها و فجايع را با انگشتان هنرمندش مي كاود و غيرقابل كنترل بودنش را اثبات مي كند.
اين هم چند طرح از آرس كوبايي:
A . B . C . D . E . E . F
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر